Sanger

Fra minioperaen "Til kjærlighetens pris" (2012)

Fra minioperaen «Til kjærlighetens pris» (2012)

Martin Eikeset Koren er bassbaryton. Han har en forkjærlighet for kirkemusikk og ensemblesang, men gjør også andre ting. Han har bl.a sunget rollen som Don Cascaluna i parodioperaen «Mohrens sista suck» flere ganger, og vært bass-solist på «Juleoratoriet» av Johan Sebastian Bach og Georg Friedrich Händels «Messias».

Som ensemblesanger har han vært med på både sceniske oppsetninger og konserter med de profesjonelle ensemblene Nidaros vocalis, Trondheim symfoniorkesters vokalensemble og prosjektkor for NOSO, samt vært med i anerkjente amatørkor som Nidaros domkor, Norges ungdomskor, Utopia & Reality og kammerkoret Aurum, som han også var med å grunnlegge. Han har flere ganger blitt brukt som solist fra koret, på verk som bl.a Fire salmer av Grieg, messe i g-moll av Vaughan Williams og messe for kor og blåsere av Stravinskij.

Koren som Don Cascaluna i Mohrens sista suck.

Koren som Don Cascaluna i Mohrens sista suck (2012).

I kor synger han vanligvis andrebass. Med hjelp av en god undertone-teknikk behersker han store deler av kontraoktaven, og han har bidratt godt i dybden på fremføringer av verk som Mahlers 2. og 8. symfoni, og Rakhmaninovs Vesper. Som solist holder han seg imidlertid til det vanlige bass-omfanget.